Cafeneaua  
 FAQ  •  Search  •  Memberlist  •  Usergroups   •   fChat   •  Register  •  Profile  •  Log in to check your private messages  •  Log in
 11 iunie 1948 View next topic
View previous topic
Post new topicReply to topic
Author Message
sorinasd
Senior
Senior

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 1:53 pm Reply with quoteBack to top

din cauze de euro,am trecut cu vederea un eveniment care a avut repercusiuni de lunga durata asupra romaniei:nationalizarea...
multe erau fabricile aflate in propietate straina,asa ca a fost un pas bun trecerea lor in posesia statului roman?
cate din ele se pot reintoarce -sau au fost retrocedate urmasilor propietarilor?
iata intrebari la care astept sa aud opiniile voastre

Veteran
Veteran

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 2:00 pm Reply with quoteBack to top

Dragule - te intzeleg, te respect, ma respect si respect toata "intentzia" de a face dreptate celor napastuitzi shi ektzetera. Crede-ma ca sunt in foarte mare masura sa abordez subiuectul asta...
OK - TU l-ai abordat; eu am raspuns fiindca am si io problemele mele pe kestia asta shi ?????????????????? Cu asta ramanem. Io am cheltuit o avere ca sa primesc ceea ce nici macar nu trebuia sa-mi fie luat. NU MAI ATINGE subiectul asta fiindca invartzi in carne vie. Mai vrei ?????? Numai intre 4 oki ...

View user's profileSend private messageSend e-mail
sorinasd
Senior
Senior

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 2:12 pm Reply with quoteBack to top

eu incerc sa privesc din perspectiva istorica,mie statul nu mi-a luat si nu mi-a dat fabrici,asa ca ma pot considera neutru...
neavand conotatie personala o iau ca pe un eveniment istoric si o abordez la fel ca pe debarcarea din normandia sau cavalerii templieri..
chestii care s-au intamplat si au influentat viata unei generatii sau a mai multora..

Veteran
Veteran

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 3:47 pm Reply with quoteBack to top

cred ca daca-ai fi fost mociornita ca sa dau doar un nume mare
sau malaxa ai fi privit-o mai personal, sau aia mai mici care si-au pierdut casa, fabrica, firmulitza... problema nu e a comunistilor dinainte de 90,
aia oricum luau tot ci a astora care s-au mutat in casele lor si nu le retrocedeaza.
astia mari cred ca au primit ceva daune atunci in 48, dar ce ne facem cu aia mici, miticii si nu numai dar burghezi, tu le mama lor !

missU
Veteran
Veteran

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 4:01 pm Reply with quoteBack to top

m-am luat sentimental de subiect cand intrebarea ta era alta,
dar cu raspuns cunoscut din start.
poate e doar parerea mea si tu mizezi ca am construit nu stiu cate 23 august, republici, cug-uri, cap-uri... etc.
nu, comunismul a murit, a fost falimentar, china il mimeaza,
de coreeni si vietnamezii din nord sper sa n-aud pana crap,
iar in cuba chiar m-as duce.

sorinasd
Senior
Senior

PostPosted: Fri Jun 13, 2008 8:02 am Reply with quoteBack to top

missu,cu riscul sa te enervez inainte de bere,mociornita trebuia ORICUM sa plateasca..a fost simpatizant legionar inainte-si mai grav-si dupa razboi...in germania firmele krupp si siemens au platit din greu pentru sprijinul adus lui hitler..

Veteran
Veteran

PostPosted: Fri Jun 13, 2008 1:38 pm Reply with quoteBack to top

de ce?
simpatizant inseamna ca a omorat evrei?
nu exista si dreptul la preferinta?
asta chiar a construit o vila la sarata monteoru care-i sanatoriu acum.
tu intre un englez, arab, wasp , afro-american si un hindus n-ai prejudacati,
preferinte ?
m-as mira .

eagle08
Site Admin
Site Admin

PostPosted: Fri Jun 13, 2008 1:53 pm Reply with quoteBack to top

Pai ... cam de la simpatii a inceput totul . Confused Sau antipatii . Confused Depinde din ce pozitie privesti .
Majoritatea criminalilor de razboi sint ferm convinsi ca si-au facut doar datoria . Asta ii face mai putin criminali ? Unii au fost chiar plini de zel ... Confused
View user's profileSend private message
missU
Veteran
Veteran

PostPosted: Sat Jun 14, 2008 12:07 am Reply with quoteBack to top

care cremenali,

a ajuns simpatia crima si nu ma prinsei !?
atunci democratia mai foloseshste la ceva, adica daca au fost partide de dreapta in romania toti membri ar trebui exterminati ca au fost antisemiti!???...pueril si nesanatos....probabil ca voi vreti sa-l
blamati si pe eminescu , cioran, ionescu, petre tzutza...imi pare rau dar aici nu sunt de acord cu voi.

eagle08
Site Admin
Site Admin

PostPosted: Sat Jun 14, 2008 12:54 am Reply with quoteBack to top

Eu nu l-am pus in discutie pe Eminescu , nici pe Cioran si nici pe nimeni altul prin prisma "simpatiilor" nationaliste . Eminescu este o valoare nationala , este parte din fiecare dintre noi , dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i aprob neconditionat "simpatiile" ... Wink
Eminescu inseamna ceva pentru mine datorita operei lui , restul nu ma intereseaza . Pot spune insa ca m-ar fi interesat in cazul in care promova idei antisemite care instiga la crima , sau sprijinea in vre-un fel o organizatie de tip terorist care sa actioneze fizic si ideologic impotriva evreilor . In ceea ce il priveste pe Eminescu nu cred ca este cazul , legionarii sint o inventie mai tirzie ... Confused
cactus
Veteran
Veteran

PostPosted: Sat Jun 14, 2008 6:31 am Reply with quoteBack to top

voi vorbitzi istorie; istoria este scrisa de invingatori - totdeauna; invingatorii au fost eroi, invinshii au fost criminali. Asta e. Indiferent de epoca. I-a acuzat cineva pe rushi ca ar fi criminali de razboi ? Nu-mi amintesc si au omorat mai multzi oameni decat nemtzii; ok - asta nu-i scuza pe nemtzi dar, tot Cactus are dreptate, vae victis... expresia e la fel de veche precum istoria insashi... Serbus, voi drajilor; io mi-s la scarbici sa recuperez nishte ore hihi ; le recuperez io...Cactus rulz bravo!!!

sorinasd
Senior
Senior

PostPosted: Sat Jun 14, 2008 7:34 am Reply with quoteBack to top

missu,cu riscul sa ma repet si sa fiu "nudnik"mociornita a dat bani legionarilor..simpatia lui nu s-a rezumat la a aplauda paradele legionare de pe margine...si mai grav e c-a continuat pe aceeasi linie antisemita si dupa razboi...
daca vrei te duc si-n fotbal,isi prezenta echipa sa -carmen-"echipa care lupta in fotbal impotriva jidanilor si comunistilor"-recte ciocanul si rapid...asta in anul de gratie 1947,nu 1937...
ce voiai,sa-i dea stalin decoratie?

Senior
Senior

PostPosted: Sat Jun 14, 2008 7:34 am Reply with quoteBack to top

Cactus...vae victis e o vorba intr-adevar veche tot atat cat istoria,dar si istoria ne-a invatat ca exista agresor si agresat...si cat or fi falsificat rusii istoria,la 22 iunie 41 atacul a fost de la vest spre est,si nu invers...

Veteran
Veteran

PostPosted: Sat Jun 14, 2008 8:54 am Reply with quoteBack to top

sorinasd wrote:
Cactus...vae victis e o vorba intr-adevar veche tot atat cat istoria,dar si istoria ne-a invatat ca exista agresor si agresat...si cat or fi falsificat rusii istoria,la 22 iunie 41 atacul a fost de la vest spre est,si nu invers...

Corect...am spus si mai sus; nemtzii isi au imensa lor parte de vina si trebuie sa plateasca; nici rushii nu-s mai breji - si daca s-ar vorbi cinstit despre antisemitismul rusesc....dar rushii au cashtigat razboiul. Asta e...Ce-i curios este ca atunci cand atacurile au fost de la est spre vest, lumea cam tace; abia acuma incep ei sa mai dea din guritza...Buuun - io-s subiectiv si am ce am cu rushii

laotze

PostPosted: Sat Sep 26, 2009 8:36 am Reply with quoteBack to top

Legat de nationalizari, nu ma pot pronunta caci pe vremea aceea nu ma nascusem! Despre simpatiile cu legionarii si fascistii am insa un amendament: pe noi la scoala , cand faceam Istoria Romaniei cea scrisa de Roller, se spunea despre Malaxa ca era cu simpatii legionare, ba, mai mult atunci cand se duceau lupte de strada (manifestatii si alte alea) ptr instalarea guvernului lui Petru Groza, la Uzinele Malxa au cazut si victime ucise de legionari "resapati". Nimeni nu a rostit Mociornita! Poate ca asa erau vremurile atunci! In tot cazul, singurul acuzat de "simpatie" profascista a fost Malaxa! Poate unde Mociornita nu mai era "in stare de functionare" in acel moment fiind se pare bolnav grav deja de Alzenheimer .

cactus
Veteran
Veteran

PostPosted: Sat Sep 26, 2009 2:20 pm Reply with quoteBack to top

lasa natzionalizarie; intoarce-te in timp, in sec. 18 in Frantza si vezi ce au facut revolutzionarii francezi cu castele si palatele "confiscate". Inclusiv Luvrul - ... au impartzit saloane in camere (?) mai bine zis spatzii, in care sa haladuiasca boborul revolutzionar. Si ???? Luvrul a redevenit Luvru... Nu cred ca mai trebe demonstrat ceva.

cactus
Veteran
Veteran

PostPosted: Sat Oct 24, 2009 6:01 am Reply with quoteBack to top

http://www.nmp.ro/m.aspx?id=108&it=3

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum